Meditatie Cursus

7 Lessen in Den Haag
Start weer op: do 12 JAN 2023
 • Méér rust in je hoofd.
 • Loskomen van alle drukte om je heen èn in jezelf.
 • Meer zelfbewustzijn en aanwezigheid in het hier en nu (mindfulness).
 • Verschillende meditatievormen voor elk moment van de dag.

Moeiteloos Mediteren 

In de cursus van 7 lessen maak je kennis met verschillende meditatievormen. Zo ontdek je welke vorm jij fijn vindt en wat voor jou werkt.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, en zo ook naar ‘Happy Silence’. Door de vorm te kiezen die jij met gemak en plezier doet, wordt het mediteren moeiteloos. Dan heb je geen discipline meer nodig om het daadwerkelijk te gaan doen.

Bovendien leer je hoe je gedurende de dag kleine meditatiemomenten kunt nemen. Zo ben je niet alleen tijdens het mediteren kalm en ontspannen, maar kun je ieder moment terugkeren naar dit gevoel. 

Door het ècht samen ‘live’ mediteren in de groep word je makkelijker meegenomen en dit geeft vaak een diepere ervaring.

Wat levert de meditatiecursus je op?  
 • Je leert verschillende manieren om snel en moeiteloos stil te worden.
 • Je hebt minder last van een vol of druk hoofd.
 • Je piekert minder (of weet hoe je daarmee stopt, bv midden in de nacht!)
 • Je ervaart meer rust en ruimte en hebt daardoor minder gevoel van tijdgebrek.
 • Je hebt meer focus.
 • Vanuit de kalmte en afstemming op jezelf weet je beter wat je wel en niet wilt.
 • Je neemt makkelijker beslissingen vanuit je eigen gevoel.
 • Je ervaart minder onrust en je hebt meer energie. 

Drukke gedachten?

Ook als je denkt: “Ik kan niet mediteren, want mijn gedachten gaan altijd maar door…” is het waardevol om te kijken hoe je bij je innerlijke rust en stilte komt.

Ik hoor deelnemers vaak zeggen dat het een opluchting is dat ze niet hoeven te proberen om van hun gedachten af te komen, maar dat je ze zelfs kunt meenemen in je meditatie. 

Juist als je erg goed bent in nadenken zorgt meditatie ervoor dat je daar minder last van hebt en meer plezier. Je hebt meer keuzevrijheid en je bent meer in balans.

Hoe zien de lessen eruit?  

In elke les staat een bepaalde meditatievorm centraal, o.a. stiltemeditatie, visualisatie, boeddhistische meditatie, dynamische meditatie, geleide meditatie en klank- en mantra meditatie.

Er is aandacht voor ontspanning, theorie en achtergrond bij iedere vorm en uiteraard is er veel tijd voor de meditatie oefening zelf.

De hele dag kalm?!

Er zijn vele manieren om te mediteren en dit hoeft niet moeilijk, serieus of saai te zijn. Het is een oefening om met je aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn (mindfulness) en zo los te komen van de voortdurende gedachtestroom. 

Je kunt hier speciaal voor gaan zitten, maar je kunt het ook door de dag heen doen: door steeds bewust even stil te staan, ervaar je de ruimte in jezelf. Zo integreer je de meditatie in je dagelijkse leven, waar je ook bent en wat je ook doet. Je hoeft dus niet elke ochtend om 6 uur op te staan en in de houding op een meditatiekussen te zitten!

Praktische Informatie

Start op donderdag 12 januari 2023

Data:  12 jan, 19 jan, 26 jan, 2 feb, 9 feb, 16 feb en 23 feb 2023

Tijd: 20.00 – 21.30 uur

Locatie: Laan van Meerdervoort 955 in Den Haag

Inloop en thee: vanaf 19.45 uur, start les om 20.00 uur

Meditatiekussens, stoelen, dekentjes etc. zijn aanwezig

Deelnemers: max. 11 deelnemers

Kosten: 199 euro

Aanmelden:

Via whats app (of telefonisch) op: 06 – 1999 77 59.

Stuur een mailtje naar: contact @ happysilence . nl  (zonder de spaties!)

NB: als je na een paar dagen nog geen reactie hebt ontvangen, kijk dan even in je spam of ongewenste mail.

Bevestiging: na je aanmelding hoor je zsm of er nog plek is en ontvang je via alle details over de cursus en betaalgegevens.

” Ik adem in en kom tot rust. 
Ik adem uit en glimlach.
Thuisgekomen in het nu,
is dit moment een wonder. ”  
~ Thich Nhat Hanh

Ervaringen

Sinds de eerste les voel ik me kalmer en ook mijn omgeving merkt dit. Ik heb een drukke baan waarin ik veel mensen zie de hele dag.

Eerder had ik veel last van alle drukte en negativiteit. Nu heb ik manieren geleerd om tussendoor heel eenvoudig rust in mezelf te vinden. Ik heb het zelf in de hand en dat is zo fijn! 

Ellie

Ik voelde me vaak opgejaagd en snel overprikkeld. Door deze cursus heb ik ontdekt dat ik zèlf rust kan creëren en dat ik dat ieder moment kan doen. Ik beveel deze cursus dan ook zeer zeker aan!

Liesje

Fijne en inspirerende lessen, effectief en leerzaam. Ik heb de kracht van meditatie en stilte ervaren en kan het iedereen aanraden!

Marjolein

Ik vind het leuk dat ik in de toekomst aan de slag kan met verschillende meditatievormen, op verschillende momenten. Ik ben thuisgekomen bij mezelf en ik gun iedereen deze reis!

Mieke

Ik heb geleerd dat mediteren niet moeilijk is en op allerlei manieren kan. Het helpt me om rust te vinden in tijden van stress en om af en toe gewoon even stil te staan.

Mirjam

Ik was op zoek naar rust in mijn hoofd en heb verschillende manieren geleerd hoe ik dat krijg door meditatie.

Anneke

Als yogadocente was ik al bekend met meditatie. Deelname aan de cursus van Devi heeft me meer verdieping gegeven en ik heb meditatievormen leren kennen die ik ook gedurende de dag kan gebruiken om mezelf te voeden. 

Martine

Ik vind het leuk dat ik in de toekomst aan de slag kan met verschillende meditatievormen, op verschillende momenten. Ik ben thuisgekomen bij mezelf en ik gun iedereen deze reis!

Mieke

Als yogadocente was ik al bekend met meditatie. Deelname aan de cursus van Devi heeft me meer verdieping gegeven en ik heb meditatievormen leren kennen die ik ook gedurende de dag kan gebruiken om mezelf te voeden. 

Martine

Over Devi

Devi Taconis meditatie cursus coach den haag

  

” Toen ik ontdekte hoe je moeiteloos mediteert, werd meditatie opeens leuk!

Geen extra to-do erbij, maar een ontspannen moment voor mezelf.

Even stil worden in alle drukte om daarna kalm en met meer focus de dag door te gaan. Ik kan niet meer zonder! 

Devi Taconis

 

Als je mij nog niet (zo goed) kent: Ik ben Devi Taconis, intuïtief coach. Ik weet als geen ander hoe je op een leuke en ontspannen manier kalm wordt en zo je eigen innerlijke kracht voelt. 

Als jurist weet ik hoe het is om je leven vanuit je hoofd te besturen: alles analyseren en beredeneren. En hoe lastig het kan zijn om uit je hoofd te komen en meer vanuit je gevoel, vanuit je hart te leven. Maar dát geeft veel meer voldoening, ontspanning en plezier. 

In de afgelopen 20 jaar heb ik mij verdiept in allerlei methoden om in balans te blijven, kalm en je eigen kracht te ontdekken en hoe je de kwaliteiten en talenten die je hebt kunt benutten in je dagelijkse leven. Het is mijn passie om anderen te leren dat je dit zelf kunt bereiken en dat dit niet zwaar of moeilijk hoeft te zijn. En zo ben je veel meer in balans en geniet je meer van je leven.

Het geeft mij ontzettend veel voldoening om van de mensen steeds weer terug te horen dat ze zich in geen tijden zo kalm en ontspannen hebben gevoeld.

 

Veelgestelde Vragen  

Heb je meditatie ervaring nodig? 

Nee. De lessen zijn goed te volgen als meditatie nieuw voor je is, er is aandacht voor de basis. Ook als je bekend bent met meditatie helpen de lessen je om nieuwe vormen te ontdekken en je eigen ervaring te verdiepen en te verbreden.

 

Is deze cursus ook geschikt voor mij?  

Of je nou 20 jaar bent of 80 jaar, man of vrouw, bouwvakker of minister, wat voor achtergrond je ook hebt: je bent welkom om mee te doen als je een verlangen voelt om meer rust in jezelf te vinden. Als je los wilt komen van alle dingen om je heen (alle ‘moeten’, druk en verwachtingen) en alle afleidingen in jezelf, zoals gedachten en gevoelens.

Meditatie helpt je om minder te oordelen en je te verbinden met je kern (of ziel): met dat deel in jou dat weet waarom je hier bent en wat je wilt doen.

En ook als je gewoon wilt leren hoe je makkelijker ontspant, meer rust in je hoofd krijgt en hoe je je weer oplaadt, is meditatie behulpzaam. 

 

Is deze meditatie verbonden aan een bepaalde religie of traditie? 

Nee. Er zijn vele manieren om te mediteren, los van een geloof of traditie. Het uitgangspunt bij de lessen is leren hoe je ontspannen en moeiteloos mediteert. Uiteraard zijn de lessen gebaseerd op kennis en ervaring met verschillende meditatievormen en achtergronden.

De lessen zijn onder meer geïnspireerd door: Eckhart Tolle, Osho, Deva Premal & Miten, boeddhistische meditatie, kundalini meditatie, psychosynthese en diverse meditatietrainingen en retraites die ik heb gevolgd in binnen- en buitenland (oa. in India, Ierland en Griekenland). 

 

Ik kan niet bij alle lessen aanwezig zijn. Is dat erg? 

Voor het goed kunnen volgen van de lessen is het geen enkel probleem om een les te missen. Stuur me gerust een bericht of mailtje als je twijfelt of je mee kunt/wilt doen in jouw situatie.

In sommige gevallen is een inhaalles mogelijk of ontvang je de gemiste meditatie digitaal. 

 

Heb je een andere vraag?

Laat het me gerust weten!

 

” Je blik zal enkel helder worden wanneer je in je hart kijkt.
Wie naar buiten kijkt droomt. Wie naar binnen kijkt wordt wakker. ”
~ Jung

Happy Silence

Den Haag

contact@happysilence.nl

kvk 50412019

 

Algemene Voorwaarden

Privacy- en Cookieverklaring

 

Copyright © 2022 Happy Silence